Whiplash

Whiplash

Whiplash er en superskurk kendt fra Ironman universet, skabt af Marvel. Whiplash optrådte første gang i tegneseriehæftet Tales of Suspense #97 som blev udgivet i januar 1968.

Rollen som Whiplash har igennem tiden både været udfyldt af Mark Scarlotti, Leeann Foreman, Anton Vanko og to unavngivne personer (en mand og en kvinde). Vi vælger dog at tage udgangspunkt i Mark Scarlotti, da han var den første og originale Whiplash.

Historien om Whiplash

Mark Scarlotti var en talentfuld elektronikteknikker, som arbejdede hos Stark International. Han drømte dog om et liv i vild luksus og derfor begyndte han, ved siden af sit job som elektroniktekniker, at udføre forskellige smårøverier. Udbyttet af disse smårøverier var dog ikke nok for Mark Scarlotti og han var nødt til at lave større røverier, hvis han skulle udleve sin drøm om et liv i luksus. For at kunne gøre dette havde han brug for en skjult identitet og et kraftfuldt våben, som kunne hjælpe ham med at kunne gennemføre større røverier og dermed få flere penge. Derfor udviklede han en speciallavet kampdragt samt en metallisk pisk, som gjorde at han kunne skifte identitet til Whiplash.

Herefter begyndte Mark Scarlotti som Whiplash at arbejde for kriminalitetsorganisationen Maggia. Efter at have udført en række opgaver for Maggia forlod Whiplash dog organisationen for at arbejde for sig selv og for at fuldføre sin drøm om et liv i vild luksus.

Film med Whiplash

Iron Man 2 Iron Man 2

Whiplash medvirker i filmen “Iron Man 2“, fra 2010. Her går han under navnet Ivan Antonovich Vanko og spilles af skuespilleren Mickey Rourke. Han er filmens hovedeskurk.

Spil med Whiplash

Iron Man 2 Marvel Avengers Alliance

Whiplash medvirker i i spillet  “Marvel Avengers Alliance“, fra 2012. Her er han bossen i 2. level, hvor man med hjælp fra Iron Man skal bekæmpe ham. Spillet Marvel Avengers Alliance fås til Facebook, iPhone og iPad.

Lego Marvel Super Heros LEGO Marvel Super Heros

Whiplash medvirker i i action/adventure spillet  “LEGO Marvel Super Heros“, fra 2013. Spillet LEGO Marvel Super Heros fås til computer, Nitendo 3DS, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Wii U, Xbox 360 og Xbox One.

Skriv en kommentar