Venom

Giften

Giften er en superskurk fra Spiderman universet, skabt af Randy Schueller, David Michelinie, Mike Zeck og Todd McFarlane fra Marvel Comics. Giften optrådte første gang i tegneseriehæftet The Amazing Spider-Man #299, der blev udgivet i April 1988.

Giftens originale navn er Venom, men på dansk går han under navnene Giften og Krybet.

Historie

Eddie Brock

Eddie Brock er en velanset journalist, der arbejder  for avisen Daily Globe. Da han skriver en artikel, hvor han afslører identiteten på superskurken Sin-Eater, når Eddie Brock’s karriere sit højeste. Ganske kort efter fanger Spider-Man dog den rigtige Sin-Eater, hvilket afslører at Eddie Brocks artikel var en gang fup.

Eddie Brock bliver herefter fyret fra sit job, samtidig med at hans kone forlader ham.

Da ingen af de større aviser vil ansætte ham, får han små jobs på forskellige billige sladderblade, hvor han primært skriver om sin foragt for Spider-Man.

Kort inde i sine nye jobs får Eddie Brock konstateret kræft, hvilket medfører at han foretager en lang række selvmordsforsøg. Alle forsøg mislykkedes dog og Eddie Brock begynder herefter at styrketræne, for at trimme sin krop så meget som muligt.

Symbioten

I mellemtiden har Spider-Man fået ny en dragt, der består af en sort væske. Dragten kopierer en lang række af Spider-Mans superkræfter og forstærker dem. For eksempel bliver Spider-Man fysisk stærkere, hans edderkoppesans bliver kraftigere, han bliver hurtigere og hans spind bliver stærkere.

Spider-Man begynder dog også at blive meget mere aggressiv og han får derfor hans nye dragt undersøgt af Reed Richards (Mr. Fantastic). Undersøgelsen viser at de ikke er nogen almindelig dragt, men en levende symbiot fra rummet. Yderligere undersøgelser af symbioten viser at den med tiden fuldstændigt vil sin vært fuldstændig.

Spider-Man beslutter derfor af skille sig af med dragen, men symbioten vil dog ikke give slip på sin vært.

Reed Richards undersøgelser viste af symbioten var svag overfor ekstremt høje lyde og i et desperat forsøg på at komme af med symbioten befinder Spider-Man sig pludselig øverst i et kirketårn. De høje lyde fra kirkeklokken og Spider-Mans viljestyrke medfører at  Spider-Man bliver adskilt fra symbioten.

Adskillelsen svækker dog Spider-Man og symbioten voldsomt, hvilket medfører at Spider-Man besvimer og at symbioten svækket forlader kirketårnet. Da Spider-Man vågner op er symbioten væk 0g han tror derfor at den er forsvundet for altid.

Giften

Efter symbioten er kommet sig over kirketårnsepisoden, begynder den jagten på en ny vært. Her finder den Eddie Brock, som den ser som den ultimative vært på grund af Eddie Brocks store had til Spider-Man.

Sammen bliver symbioten og Eddie Brock til Giften, der har det ene formål af udslette Spider-Man.

Skriv en kommentar