Ultron

Ultron

Ultron er en ondsindet robot fra Avengers universet skabt af Marvel. Han optrådte første gang i 1968 hvor han havde en birolle i tegneseriehæftet Avengers #54. I det efterfølgende tegneseriehæfte Avengers #55 optrådte han igen og denne gang havde han en større rolle.

Ultron er skabt forfatteren Roy Thomas og tegneren John Buscema. De har begge senere fortalt at Ultron blev skabt med inspiration fra superskurken Mechano, som er kendt fra tegneserien Captain Video.

Ultrons kendetegn er hans  robotskikkelse, hans høje kunstige intelligens, hans store styrke, hans evne til at opgradere sig selv og selvfølgelig hans lyst til udslette jorden.

Historie

Ultron blev skabt af videnskabsmanden Hank Pym, som er bedre kendt som superhelten Ant-Man. Hank Pym ønskede at skabe en robot som kunne agere og tænke ligesom et menneske. Han fremstillede derfor en robot som ved hjælp af en veludviklet form for kunstig intelligens kunne agere og tænke nøjagtig ligesom et menneske.

Ultron var hermed født og den veludviklede kunstige intelligens gjorde at Ultron stille og roligt blev klogere og klogere. Eksempelvis lærte Ultron hurtigt selv at tænde og slukke for sig selv, således at han var uafhængig af Hank Pym. Desværre medførte den veludviklede kunstige intelligens, at Ultron med tiden følte at han var bedre og klogere end Hank Pym og dette resulterede i at Ultron begyndte at planlægge et oprør mod sin skaber.

Ultron gik derfor igang med at opgradere sig selv for at blive endnu stærkere og endnu klogere. Da Ultron mente at han var stræk nok hypnotiserende han Hank Pym, hvorefter han slettede hans hukommelse således at han glemte alt om Ultrons eksistens og hvordan han var blevet skabt.

Ultron drog herefter ud på egen hånd, med kun et enkelt mål – hele tiden at blive stærkere og klogere – og så selvfølgelig også at udslette jorden og hele den befolkning, som Ultron følte sig stærkt hævet over.

Skriv en kommentar