Two-Face

Tofjæs er en ond skurk fra Batman universet, skabt af Bob Kane fra DC Comics. Han optrådte første gang i tegneseriehæftet  Detective Comics #66, der blev udgivet i August 1942.

Tofjæs’ originale navn er Two-Face, men på dansk går han under navnene Tofjæs og Dobbeltfjæs.

Historie

Harvey Dent har en hård barndom, hvor hans far hver aften lader en mønt afgøre om han skal have tæsk eller ej. Lander den på den ene side slipper Harvey Dent, lander den på den anden side så får han en omgang tæsk.

For at hævne sig på sin voldelige far, sætter Harve Dent sig som mål at han vil udrydde al kriminalitet. Første skridt i hans plan bliver opfyldt, da han som den yngste nogensinde, bliver udnævnt til distriktadvokat i Gotham City.

Sammen med Batman og politikommissær James Gordon, får Harvey Dent fængslet en lang række af Gotham City’s kriminelle.

Det går dog galt en dag, da mafiabossen Sal Maroni kaster syre i Harvey Dents ansigt. Dette får huden på venstre side af Harvey Dents ansigt til ætse og får ham til at ligne et monster. Herefter bliver Harvey Dent sindsyg og skifter personlighed til den kriminelle Tofjæs.

Tofjæs er ude af stand til at træffe beslutningerm om hvorledes noget er godt eller ondt, og derfor afgøres situationerne ved at slå plat eller krone.

Bonusinfo

Tofjæs blev i 2009 kåret til nr. 12 på IGN’s liste over historiens største Tegneserieskurke.

Skriv en kommentar