Thanos

Thanos

Thanos er en titanisk superskurk, som er skabt af tegneserieforfatter Jim Starlin fra Marvel. Thanos optrådte første gang i tegneseriehæftet Iron Man #55, der blev udgivet i februar 1973.

Selvom Thanos oprindeligt tilhørte Ironman universet, så har han efterfølgende kæmpet imod andre superhelte som Kaptajn Amerika, Hulk, Spiderman, X-Men og De Fantastiske 4.

Historie

Thanos blev født på planeten Saturns måne Titan, som et barn af Eternals Mentor og Sui-San.

Som barn var Thanos meget sky og han endte med helt at isolere sig selv. I sin isolation begyndte Thanos at fascinere sig for nihilisme (benægtelse af moral) og døden. Denne fascination medførte at Thanos begyndte at meditere, for konstant at øge sin fysiske og psykiske styrke. Som Thanos blev stærkere og stærkere, blev han også mere og mere magtsyg og efter at have opnået status som den stærkeste af alle titanerne, satte Thanos sig det mål at han ville erobre universet.

Første skridt i Thanos plan om at overtage universet, var at overtage hans fødested Titan. Han stjal derfor et rumskib og rejste solsystemet rundt for at rekruttere håndlangere, der ville hjælpe ham med at opnå sit mål. Efter at have fundet en gruppe af håndlangere bombede han Titan og dræbte mange tusinde af andre titaner – blandt andet hans egen mor Sui-San.

Herefter erklærede han sig hersker af Titan. Næste skridt i hans plan om at overtage universet og næste planet på listen var jorden.

Her møder han dog modstand fra  Ironman, Kaptajn Amerika, Hulk, Spiderman, X-Men, De Fantastiske 4 og andre superhelte.

Superkræfter

Da Thanos er af titanrasen, besidder han en række klassiske titanevner som ovemenneskelig styrke og udholdehed.

Derudover har han store evner indenfor telekinese og telepati, samtidig med at han kan absorbere store mængder af kosmisk energi og bruge det som våben.

Thanos har også en avanceret viden indenfor videnskab og teknologi, og han er derfor i stand til at fremstille yderst avanceret teknologi indenfor telepotration, tidsrejser og rejser imellem universer.

Bonusinfo

Navnet Thanos stammer fra græsk mytologi, hvor ordet Thanatos bliver brugt som personificeringen af død og dødelighed.

Thanos blev i 2009 kåret til nr. 55 på IGN’s liste over historiens største Tegneserieskurke.

Skriv en kommentar