Scarecrow

Fugleskræmslet (The Scarecrow)

Fugleskræmslet er en superskurk fra Batman universet skabt af Bob Kane og Bill Finger fra DC Comics. Fugleskræmslet optrådte for første gang i tegneseriehæftet World’s Finest Comics #3, der blev udgivet i efteråret 1941.

Fugleskræmslet’s originale navn er The Scarecrow, men på dansk går han under navnet Fugleskræmslet.

Historie

Jonathan Crane var helt fra sin barndoms tids besat af frygt og forbier. Dette medførte en lang række drilleri og mobberi, da de andre børn fandt ham mærkelig. Jonathan Crane fortsatte dog sin besættelse og den benyttede han til at uddanne sig til psykolog og sidenhen blive universitets professor, men speciale i frygt og forbier.

Mens han underviste, lavede han en lang række forskellige eksperimenter og tests i et forsøg på at kunne fremkalde frygt hos folk.

Da det blev opdaget at han bruger de studerende i sine eksperimenter, bliver han dog fyret. Dette finder han sig ikke i, og han tager derfor hævn ved at dræbe den ansvarlige for sin fyring, og derefter starter hans kriminelle karriere.

Jonathan Cane skifter herefter identitet til Fugleskræmslet.

Superkræfter og svagheder

Superkræfter

Fugleskræmslet har som sådan ingen superkræfter, men ved hjælp af sine mange studier i frygt og forbier, har han udviklet en ondsindet gasart, som han bruger som våben. Gasarten har psykologisk effekt,  og fremkalde den største frygt og de største forbier for alle, som indånder den.

Fugleskræmslet er også ekstremt intelligent og han har en stor indsigt i hvordan den menneskelige hjerne fungerer.

Svagheder

Fugleskræmslet har ingen overmenneskelige evner, så han besidder hverken stor fysisk styrke, hurtighed eller udholdenhed.

Bonusinfo

Fugleskræmslet har ligesom alle andre også sin egen frygt og forbi. Han er nemlig bange for flagermus.

Skriv en kommentar