Sabretooth

Sabretooth

Sabretooth er en dyrisk mutant fra X-Men universet, skabt af  Chris Claremont og John Byrne fra Marvel. Sabretooth optrådte første gang i tegneseriehæftet Iron Fist #14, der blev udgivet i august 1977.

Superkræfter

Sabretooth har overmenneskelig styrke samt barberbladsskarpe hugtænder og kløer. Derudover har Sabretooth en meget veludviklet lugtesans samt en helt fantastisk evne til meget hurtigt at hele sig selv.

Historie

Victor Creed blev født i en lille landsby i Canada. Da Victor Creed er født som mutant, er han meget dyrisk og har et voldsomt temperament. Dette går hans far meget på, der i skam dagligt banker ham. Helt galt går det dog en dag, da Victor Creed i en meget ung alder dræber sin ældre bror, da de kommer op at skændes om et stykke tærte.

Som straf låser Victor Creeds far ham inde kælderen hvor han også lænker ham fast. Her står han i omkring 4 år og overlever kun på grund af den mad, som hans mor smugler ned til ham. En dag bryder Victor Creed dog ud, hvorefter han myrder sin far.

Efter drabet på sin far, skifter Victor Creed navn til Sabretooth. Som Sabretoot rejser han rundt og myrder adskillige yderligere personer – nogle gange som lejesoldat og andre gange af simpel lyst.

Han vender dog ofte tilbage til sit lokalområd, hvor han er frygtet af alle.

Sabretooth og Wolverine

En dag kommer der dog en ung mand ved navn Logan (Wolverine) forbi landsbyen – og han er ikke bange for Sabretooth. På grund af sine veludviklede sanser, fornemmer Sabretooth at Logan har overmenneskelige kræfter ligesom sig selv. Logan har dog noget som Sabretooth ikke har – nemlig kærlighed fra et andet menneske (Logans kæreste Silver Fox). Fyldt med jalousi dræber Sabretooth derfor Silver Fox, hvilket fører til en voldsom kamp mellem Sabretooth og Wolverine.

Dette er den første af mange drabelige kampe mellem Wolverine og Sabretooth, der fra den dag af bliver hinandens ækrefjender.

Skriv en kommentar