Sabbac

Sabbac

Sabbac er en fiktiv superskurk, der optræder i DC Comics. Han er mest kendt som en fjende til superhelten Captain Marvel Jr. (nu kendt som Shazam). Den oprindelige version af Sabbac blev skabt af Otto Binder og Al Carreno og gjorde sin debut i “Captain Marvel Jr.” #4 i 1942.

Ligesom Shazam, får Sabbac sine kræfter ved at udtale et magisk ord, i hans tilfælde “Sabbac”. Når han siger dette ord, bliver han forvandlet til en dæmonisk figur med overmenneskelige kræfter. Ordets “Sabbac” repræsenterer seks dæmoniske figurer: Satan, Aym, Belial, Beelzebub, Asmodeus og Crateis. Hver dæmon giver ham en specifik evne – super styrke, hastighed, udholdenhed, flyveevne, varmefølsomhed og visdom.

Der har været flere forskellige personer, der har antaget navnet Sabbac i løbet af tegneseriens historie. Den oprindelige Sabbac var en kriminel ved navn Timothy Karnes. I senere udgaver blev navnet overtaget af en anden karakter, Ishamel Gregor, en russisk mafia boss, der ofrede Karnes for at få adgang til Sabbacs kræfter. I modsætning til Karnes’ Sabbac, kunne Gregors Sabbac forblive i sin dæmoniske form ubegrænset og behøvede ikke konstant at genopfriske sin transformation ved at sige “Sabbac”.

Sabbac er kendt for sin rå styrke, flyveevne, ildmanipulation, og immunitet over for de fleste former for skader, hvilket gør ham til en formidabel modstander for Shazam og hans familie.

Skriv en kommentar