Modok

M.O.D.O.K

M.O.D.O.K., en forkortelse for “Mental Organism Designed Only for Killing”, er en fiktiv karakter og skurk i Marvel Comics, skabt af skribent Stan Lee og kunstner Jack Kirby. Han gjorde sin første optræden i “Tales of Suspense” #93 i 1967.

Før han blev til M.O.D.O.K., var han en almindelig mand ved navn George Tarleton, der arbejdede for den skurkagtige organisation Advanced Idea Mechanics (A.I.M.). A.I.M. eksperimenterede på Tarleton i et forsøg på at skabe et superintelligent væsen, der kunne studere og manipulere kosmisk energi. Eksperimentet gik over forventning, og Tarleton blev forvandlet til M.O.D.O.K., en abnorm stor hovedformet væsen med en lille krop og kortvarige superkræfter.

M.O.D.O.K.’s evner inkluderer superintelligens, som han bruger til at opfinde avancerede våben og teknologi. Han har også nogle telepatiske evner, herunder sindskontrol og evnen til at generere kraftfelter og energistråler. Hans store hoved støttes af en særlig hoverchair, der også tjener som hans primære kilde til mobilitet og indeholder en bred vifte af våben og andre teknologiske gadgets.

M.O.D.O.K. er ofte fremstillet som en megalomanisk skurk, der ønsker magt og kontrol, og hans uhyggelige udseende og intelligens gør ham til en mindeværdig og formidabel fjende for Marvels superhelte.

Skriv en kommentar