Megatron

Megatron

Megatron er en ond robotlignende livsform kendt fra Transformers universet, skabt af legetøjsgiganten Hasbro og den japanske legetøjsfremstiller Takara. Megatron optråde første gang i 1984 hvor han var en del af Takara’s Microman legetøjsserie. I den oprindelige legetøjsform gik Megatron under navnet MC-12 Gun Robo. Dette ændrede sig dog hurtigt, da Marvel senere i 1984 udgaven bogen The Revenge of the Decepticons, hvor han gik under navnet Megatron. Marvel mente nemlig at navnet MC-12 Gun Robo var for skræmmende og i enighed med Hasbro ændrede de hans navn til Megatron, hvilket er en blanding af ordene megaton (en måleenhed for atomvåbens sprængkraft) og elektronik.

Megatron er kendt som leder af de onde Decepticons og som Autobotternes, og i særdeleshed Optimus Primes, ærkefjende. Ligesom andre Transformers har Megatron evnen til at skifte form og igennem tiden har han kunne transformere til en lang række forskellige enheder. I blandt de enheder som Megatron oftest transformerer til er tanks, jetfly, rumfærger, pistoler og laserkanoner.

Historie

Megatron blev skabt på en fabrik på planeten Cybertron. Han var en af mange militærrobotter som rumvæsenracen Quintessons skabte, med henblik på at føre krig og erobre universet. Megatron og de andre militærrobotter udviklede dog med tiden følelser og andre menneskelige egenskaber, hvilket medførte at de ikke ville lade sig styre af de onde Quintessons. Med Megatron og en anden militærrobot ved navn Optimus Prime i spidsen, gjorde militærrobotterne derfor oprør. Militærrobotterne vandt oprøret og de onde Quintessons forlod Cybertron. Dette medførte at Megatron og de andre militærrobotter nu reagerede Cybertron som racen Transformers.

De forskellige Transformers var dog ikke enige i hvordan Cybertron skulle regeres. Enkelte Transformeres ville fortsætte med at erobre universet, mens andre ville have fred og samarbejde med de andre planeter. Megatron var stor fortaler for stadig at føre krig, da han mente at han selv og de øvrige Transformers var universets stærkeste skabninger og det derfor ville være naturligt for dem at regere universet. Han skabte derfor sin egen race som han døbte DecpticonsDeceptions formål var at erobre universet og stoppe alt som stod i vejen for dem. Megatron fik hurtigt mange Transformes til at tilslutte sig sin hær, men han opnåede også modstand. Optimus Prime, som havde kæmpet ved hans side under uddrivelsen af Quintessons, troede bestemt ikke på krig og ødelæggelse. Optimus Prime dannede derfor Autobots, som modsvar til Megatrons Decepticons.

Skabelsen af Decepticons og Autobots startede en stor krig mellem de forskellige Transformers, som sidenhen er fortsat både på Cyberton, men også andre steder i universet.

Skriv en kommentar