Mandarin

Mandarinen

Mandarinen er en kinesisk superskurk, bedst kendt fra Iron Man universet. Han besidder stærke magiske evner og han bliver af mange anset for at være Iron Mans værste fjende.

Mandarinen er skabt af af tegneserieforfatter Stan Lee og tegner Don Heck fra Marvel og han optrådte første gang tegneseriehæftet “Tales of Suspense #50“, som blev udgivet i februar måned 1964.

Mandarinens originale navn er The Mandarin, men på dansk går han under navnet Mandarinen.

Historie

Mandarinen blev født i Kina i en unavngiven by, kort før den kinesiske revolution startede. Hans far var en af Kinas mest velhavende mænd og hans mor var en fin adelskvinde. Begge forældre døde dog kort efter hans fødsel, hvilket forlod Mandarinen alene tilbage med hans tante, som fik ansvaret for ham.

Med hjælp fra den store arv som Mandarinen havde arvet fra sin velhavende far, studerede han dag ind og dag ud videnskab og kampteknik – indtil en dag hvor alle pengene var væk. Dette medførte at Mandarinen ikke kunne betale sin husleje og han blev derfor smidt på gaden.

Fast besluttet på at hævne sig på samfundet, som havde gjort ham hjemløs, valgte Mandarinen at opsøge og udforske den forbudte Valley of Spirits, hvor ingen mand havde været i århundrede. Her fandt han en et nedstyrtet rumskib og et skelet med ti ringe. Skelettet tilhørte Axonn-Karr – et rumvæsen fra planeten Maklu IV , som for adskillige år siden havde styrtet ned på jorden og slået sig selv ihjel.

Efter denne opdagelse begyndte Mandarinen at studere rumvæsnet og de 10 ringe og efter flere års studie, kunne Mandarinen mestre de ti ringe og deres magiske kræfter.

Med hans nyfundne kræfter begyndte Mandarinen at overtage nærliggende landsbyer, for derefter at erklære sig hersker af disse landsbyer.

Da den kinesiske regering fik nys om Mandarinens fjentlige overtagelser, blev den kinesiske hær sendt ud for at stoppe ham, men hans kræfter var for store og den kinesiske regering forsøgte derfor at lave en alliance med ham. Dette var Mandarinen dog ikke villig til, da han ønskede at overtage verdenen med hjælp fra sine nye kræfter.

Skriv en kommentar