Loki

Loke

Loke er en ond superskurk fra Thor universet. Han er skabt af forfatteren Stan Lee, scripteren Larry Lieber og tegneren Jack Kirby – Alle fra forlaget Marvel. Loke optrådte første gang i august 1994, da han var en del af tegneseriehæftet Venus #6.

Lokes originale navn er Loki, men på dansk går han under navnet Loke.

Historie

For mange mange år siden kæmpede Bor (Asgårds hersker) imod de onde frostkæmper. Han blev overmandet af en ond troldmand, der indkabslede ham i is.

Stivfrossen blev han senere fundet af sin søn Odin, der dog intet gjorde for at redde sin far. Som straf plantede Bor en forbandelse på Odin, der sagde at han ville skulle opdrage en søn af en falden konge, som sin egen.

Få dage senere ledte Odin hele Asgårds folk i krig mod frostkæmperne. Her lykkedes det for Odin at dræbe frostkæmpernes konge Laufey.  I ruinerne fra kampen fandt Odin et lille barn, som han tog til sig op opdragede sammen med sin biologiske søn Thor.

Igennem hele deres barndom var Loke under en voldsom misundelse til sin halvbror Thor. Mens Loke var intelligent og en dygtig troldmand, så var Thor nemlig både stærkere og modig og det var disse ting som Asgårds befolkning vægtede højest.

Som Loke blev ældre og ældre blev han evner indenfor troldom større og større. Han fik dog stadig ikke den anderkendelse, som han følte han fortjente og på grund af dette begyndte han at fremavle et stort had til Asgårds beboere og i særdeleshed Thor. Helt galt gik det en dag, dag han lod en masse onde væsner få adgang til Asgård.

Som straf for dette og Lokes andre ugerninger, satte Odin ham i fængsel i et magisk træ. Her undslap han dog fra, hvorefter han begyndte at studere sort magi i håb om en dag at kunne hævne sig på Thor og Asgård.

Superkræfter

Selvom Loke har en lidt splejset statur, så besidder han alligevel overmenneskelig styrke og udholdenhed. Derudover er har han et indbygget forsvar, der gør ham usårlig overfor for eksempel skud, sygdomme og langt de fleste former for magi.

Loke har en ekstrem stor intelligens og igennem mange års træning, er han også en mester indenfor sort magi. Den sorte magi gør blandt andet at han også er en formidabel formskifter. Han kan nemlig forvandle sig til stort set alle dyr og mennesker, uden at det blotte øje ville kunne spotte hvem, som er originalen.

Sidst men ikke mindst, så er Loke udødelig. Han har nemlig lavet en aftale med dødsriget Hel (Helheim), om at hans navn ikke skal fremgå i deres bøger og han vil derfor genopstå ved en eventuel død.

Bonusinfo

i 2009 blev Loke placeret på en 8. plads over de største tegneserieskurke nogensinde.

Skriv en kommentar