Lex Luther

Lex Luthor

Lex Luthor er en skaldet gal og genial videnskabsmand, som er bedst kendt for sin rolle som Supermands ærkefjende.

Han optrådte første gang i tegneseriehæftet Action Comics #23 som blev udgivet i April 1940.

Lex Luthor er skabt af Jerry Siegel og Joe Shuster fra forlaget DC Comics.

Lex Luthors kendetegn er hans altid formelle tøjstil (jakkesæt) og hans skaldede isse.

Historie

Der er mange forskellige bud på Lex Luthors historie, som går på at han skulle være alt lige fra en alien til USAs præsident. Her på siden har vi dog valgt at bringe den udgave, som bliver anset for at være den mest korrekte.

Som teenager flyttede Lex Luthor og hans familie til Smallville. Her blev den unge Lex Luthor med det samme, en stor beundrer af den lokale helt Superboy (Teenageudgaven af Superman), ligesom han også plejede sin store passion indenfor videnskab og forskning. Som tak for støtten og for at opmuntre den talentfulde Lex Luthor til at udrette noget med sin store viden om videnskab, forærede Superboy Lex Luthor et fuldudstyret laboratorie.

I sit nye laboratorie begyndte Lex Luthor at forske i en ny form for kunstig liv, ligesom han begyndte at studere kryptonit, for at finde en en kur imod dets gift.

En dag opstod der dog en voldsom brand i laboratoriet, som fangede Lex Luthor i flammerne. Superboy kom dog til undsætning og forsøgte at slukke flammerne med sit super-åndedrag. Super-åndedraget medførte dog at Lex Luthor blev ramt af en række kemikalier (Som medførte en permanent  skaldethed), ligesom al Lex Luthors forskning også blev ødelagt.

På grund af denne episode udviklede Lex Luther et stort had til Superboy, og han svor derfor at tage hævn. Han begyndte derfor at udvikle en række maskiner og robotter, som alle havde til formål at udkonkurrere Superboy som Smallvilles lokale helt. Gang på gang mislykkedes Lex Luthors forsøg dog og hver gang måtte Superboy træde til og stoppe maskinerne og robotterne.

Dette fik dog ikke Lex Luthors vrede imod Superboy/Superman til at forsvinde og hans had til hans tidligere idol voksede og voksede.

Lex Luthor voksede senere op og blev en stor og succesfuld videnskabsmand, som skjult for omverdenen stadig arbejdede for at udslette Superman og derefter overtage verden.

Skriv en kommentar