Kingpin

Kingpin

Keglekongen er et kriminelt overhovede, som står bag størstedelen den organiserede kriminalitet i New York. Han er kendt fra Spiderman og Daredevil universet og skabt af tegneserieforlaget Marvel. Keglekongen optrådte første gang i tegneseriehæftet The Amazing Spiderman #50, som blev udgivet i juli måned 1967. Siden da har Keglekongen markeret som en af Spidermans værste fjender og Daredevis ærkefjende nummer et.

Keglekongen, som på engelsk går under navnet Kingpin, blev skabt af legendariske Stan Lee samt kunstneren John Romita Sr. Keglekongens borgerlige navn er Wilson Fisk.

Keglekongens kendetegn er hans skaldede hoved, samt hans enorme muskelmasse, som gør at han kan forekomme en anelse overvægtig. Han ses ofte i et hvidt jakkesæt og benytter ofte en rød rose som sit varemærke.

Historie

Som barn var Wilson Fisk meget overvægtig og hans overvægt førte til en lang række mobberier. For at komme disse til livs begyndte den unge Wilson Fisk at træne forskellige former for kampsport. De forskellige former for kampsport lærte ham at udnytte sin store størrelse i slagsmål og han blev derfor hurtigt berygtet. De andre børn som før havde mobbet ham, frygtede ham nu og indvilligede derfor i at blive en del af hans nyopstartede bande.

Wilson Fisks berygtede omdømme og hans nyfundne magt gjorde hurtigt at han blev en berømt skikkelse indenfor New Yorks kriminelle miljø. En person som blandt andet hørte om den magtfulde Wilson Fisk, var gangsterbossen Don Rigoletto. Han tilbød Wilson Fisk at arbejde som bodygard og assistent for ham – et tilbud som Wilson Fisk med glæde accepterede.

Wilsons Fisks magtlyst gjorde dog at han ikke kunne affinde sig med at være nummer to efter Don Rigoletto og han myrdede derfor Don Rigoletto, for herefter at overtage hans plads. Dette gjorde at den unge Wilson Fisk med ét var en af New Yorks organiserede kriminalitets mest magtfulde mænd og Keglekongen var hermed født.

Skriv en kommentar