Juggernaut

Juggernaut

Juggernaut er en ond mastodont fra X-Men universet. Han er skabt af forfatteren Stan Lee og tegneren Jack Kirby fra Marvel. Juggernaut optrådte første gang i Juli 1965, hvor han medvirkede i tegneseriehæftet X-Men #12.

Superkræfter

Juggernaut har overmenneskelig styrke, der gør ham i stand til for eksempel at kunne splintre bjerge og løfte store bygninger. Derudover har Juggernaut et helt unikt beskyttende kraftfelt, der gør ham fuldstændig uimodståelig overfor alle former for fysiske angreb.

Juggernaut beskrives ofte som ustoppelig når han er i bevægelse og han kan overleve helt uden mad, drikke og oxygen.

Historie

Cain Marko’s mor døde da han var ganske ung. Dette efterlod Cain Marko i et liv, hvor hans far (Doktor Kurt Marko) udsatte ham for både psykologisk og fysisk terror. Da Kurt Marko’s kollega Doktor Brian Xavier dør gifter Kurt sig med Brians enke Sharon. Dette medfører at Cain Marko får en ny stedbror – Charles Xavier.

Det bliver dog hurtigt klart at Kurt Marko bedre kan lide sin stedsøn Charles Xavier, end sin biologiske søn Cain Marko. Dette fylder Cain Marko med jalousi.

En dag foresager et skænderi imellem Cain Marko og hans far, at familiens laboratorium bryder ud i brand. Faren starter med at redde Charels Xavier ud af den brændende bygning og derefter redder han sin egen søn Cain Marko. Efter redningsaktionen dør faren dog af røgforgiftning.

Herefter bliver både Cain Marko og Charles Xavier udsendt, for at aftjene deres værnepligt. På en mission i Asien, bliver de angrebet af fjenden, der åbner ild imod dem. Dette resulterer i at Cain Marko stikker af og gemmer sig i en mystisk grotte. Charles Xavier følger efter for at, men uheldigvis styrter grotten sammen og Charles Xavier tror at Cain Marko er død.

Cain Marko har dog overlevet, da han ved hjælp af en mystisk diamant får udødelighed og overmenneskelig styrke. Herefter skifter Cain Marko identitet til Juggernaut.

Med den nyfundne superstyrke, rejser Juggernaut til America hvor han vil hævne sig på Charles Xavier og resten af X-Men.

Bonusinfo

Juggernaut blev i 2008 placeret som nummer 188, på en liste over de 200 bedste tegneseriefigurer  Listen blev udarbejdet af det amerikanske tegneserie- og underholdningsmagasin Wizard.

I 2009 blev han placeret som nummer 19, på en lignende liste over de 100 største tegneserieskurke. Den liste blev udarbejdet af den amerikanske videospils-, film- og musikhjemmeside IGN.

Skriv en kommentar