Gorilla Grodd

gorilla grodd

Gorilla Grodd er en hyperintelligent superskurk skabt af DC Comis. Han optrådte første gang i tegneseriehæftet Flash v. 1 # 106, der blev udgivet i April 1959. Gorilla Grodd er skabt af forfatteren John Broome og tegneren Carmine Infantino.

Gorilla Grodd optræder hovedsageligt i Lynet universet, men optræder også som fjende til Batman, Superman og Justice League.

Historien om Gorilla Grodd

Ligesom andre gorillaer voksede Gorilla Grodd voksede op i Afrika. Her levede han i fred og idyl sammen med resten af sin gorillaflok indtil en dag hvor et rumskib styrter ned. Rumskibets pilot (et unavngiven rumvæsen) overlever styrtet , hvorefter han giver hele gorillaflokken superkræfter i form af hyperintillegens samt telekinetiske og telepatiske evner. Det navngivne rumvæsen  erklærer herefter sig selv for gorillaflokkens leder.

Gorillaerne og rumvæsnet lever herefter i fred og harmoni, hvor de sammen bygger en super avanceret landsby som de døber Gorilla City.

En dag bliver freden dog forstyret, da en gruppe opdagelsesrejsende opdager Gorilla City. Gorilla Grodd, der længe har været misundelige på rumvæsnets status som flokleder,  tvinger nemlig en af de opdagelsesrejsende til at dræbe rumvæsnet. Herefter erklærer Gorilla Grodd sig leder af flokken og hersker af Gorilla City. Dette er dog ikke nok for Gorilla Grodd, der præsenterer gorillaflokken for sin plan om at overtage verden.

Imens Gorilla Grodd planlægger at overtage verden, benytter gorillaen Solovar sine telepatiskeevner til at komme i kontakt med Lynet og advare om Gorilla Grodds onde planer. Lynet modtager advarslen i tide og får stoppet Gorilla Grodds onde planer.

På trods af det mislykkede forsøg på at erobre verden, så giver Gorilla Grodd dog ikke op og han viger derfor sit liv til at fuldføre sin onde plan.

Superkræfter

Gorilla Grodd har vanvittige psykiske og fysiske evner. Han psykiske evner gør ham i stand til at overtage kontrollen over andre væsners sind,  suge intelligens ud af den menneskelige hjerne samt at affyre forskellige telekinetiske kraftstråler.

Hans fysiske evner er også store og  hans styrke er mangegange større end en almindelig gorillas. Derudover mestrer Gorilla Grodd også en lang række våben som for eksempel laser pistoler og han er en dygtig udøver af kampsport.

Skriv en kommentar