General Zod

General Zod

General Zod er en ond militærmand, som er bedst kendt for at være en af Supermans værste fjender. Han er skabt af Robert Bernstein og George Papp for DC Comics.

General Zod optrådte første gang tilbage i April 1961, hvor han var med i tegneseriehæftet Adventure Comics #238.

General Zod hedder oprindeligt Dru-Zod, men han er bedst kendt under navnet General Zod.

Historie

General Zod var en respekteret leder af forsvaret på planeten Krypton. En dag fik han, hans mentor Non og hans løjtnant Ursa oplysninger at Krypton måske ville blive ødelagt indenfor nogle år. Denne hemmelighed kom som et chok for General Zod, Non og Ursa og de mente at Kryptons befolkning havde krav på at blive informeret om disse hemmelige dommedagsprofetier. Kryptons regering var dog ikke enig og da Non egenhændigt begyndte at oplyse befolkningen om deres planets mulige ødelæggelse, så regeringen ingen anden udvej end at anklage Non for mytteri, for derefter at hjernevaske ham og efterlade ham som grøntsag.

Dette gjorde General Zod rasende og han svor at tage hævn over Kryptons regering.

Efter flere mislykkedes forsøg på at vende Kryptons befolkning imod regering, følte General Zod at den eneste udvej for hævn var vold. Sammen med Ursa og resterne af Non dræbte han derfor fire medlemmer af Kryptons regering, inden de blev stoppet. Som straf for mordene blev General Zod, Non og Ursa idømt livstidsfængsel i multidimensionelt fængsel ved navn “The Phantom Zone”. Dommen blev afsagt af Jor-El (Supermans far).

Kort tid efter at gruppen var blevet sendt i fængsel, skete det frygtede dog og Krypton eksplodere – med Kal-El (Superman) som eneste overlevende.

Nogle år efter Kryptons eksplosion fik General Zod og Ursa en søn, som de døbte Lor-Zod. Ursa elskede ham højt, mens General Zod udelukkende så ham som et værktøj til at komme ud af fængslet (Lor-Zod var nemlig født i fængslet, og fængslet var derfor ikke tilpasset til at holde ham fanget).

Efter flere års træning mente General Zod, at Lor-Zod nu var klar til at bryde ud af fængslet. Flugtforsøget gik som planlagt og Lor-Zod rejste herefter til jorden, for at finde de ressourcer, som var krævet for at befri General Zod, Non og Ursa. At Lor-Zods rejse gik til jorden var ikke nogen tilfældighed, General Zod vidste nemlig at sønnen (Superman) af den mand som havde sat ham i fængsel (Jor-El) boede på jorden.

Da Lor-Zod kom til jorden lykkedes det ham hurtigt at finde de ressourcer som der skulle bruges for at befri General Zod, Non og Ursa og efter adskillige år i fængslet i det multidimensionelle fængsel var de endelig frie.

Med General Zod i spidsen samlede gruppen en hær, hvorefter de angreb Superman og indespærede ham i “The Phantom Zone”. Med Superman ude af spillet overtog General Zod Metropolis og gjorde alle indbyggerne til slaver, ligesom han gjorde alt for at få jorden til at ligne hans elskede Krypton.

Alt så sort ud for Metropolis men med hjælp fra ærkefjenden Lex Luthor lykkedes det dog Superman at undslippe fængslet og sammen besejrede de General Zod og hans følgere, for derefter at sende dem tilbage til “The Phantom Zone”.

Superkræfter

General Zod er ligesom Superman født  på planeten Krypton og han besidder derfor en lang række af de samme evner som Superman.

General Zod har blandt andet varmesyn, super-hørelse, forbedret syn, evnen til at flyve, usårlighed, superstyrke samt overmenneskelig udholdenhed, hurtighed og refleksser.

Derudover besidder General Zod også evnen til at flyve ligesom han er en fantastisk leder og strateg.

Skriv en kommentar