Electro

Electro

Electro er en superskurk som er i stand til at styre elektricitet og benytte det som våben. Electro er kendt fra Spiderman universet og er skabt af Marvel. Electro optrådte første gang tilbage i februar måned 1964, hvor han var hovedskurken i tegneseriehæftet The Amazing Spiderman #9.Electro er primært kendt for sine mange kampe imod Spiderman, men Electro har også kæmpet mod superhelte som Daredevil og De Fantastiske 4.

Historien om Electro

Maxwell Dillon var en ganske almindelig elektronikingeniør, indtil han en dag kom ud for en ulykke. Han var blevet sat til at reparere en højspændingsledning, da lynet pludselig slog ned og forsagede en mutagen foranding, der forvandlede ham til en levende elektrisk kondensator. Forvandlingen medførte at Maxwell Dillon nu var afhængig af elektriske apparater, for at kunne oplade sig selv. Disse elektriske apparater var dog meget dyre og han måtte derfor låne penge af en lånehaj.

Maxwell Dillons lån blev dog større og større og en dag opsøgte lånehajen ham for at true ham til at skaffe pengne og betale dem tilbage. Da lånehajen truede Maxwell Dillon med sin pistol, affyrede Maxwell Dillon dog en elektrisk stråle som ramte og dræbte lånehajen. Maxwell Dillon begyndte herefter at han kunne udnytte sine elektriske kræfter og bruge dem til kriminalitet og superskurken Electro var hermed født.

Electros superkræfter

Elektors helt store styrke er hans evne til at kunne kontrollere og  manipulere med elektricitet. Dermed kan han affyre dødbringene elektriske stråler, ligesom at han kan overtage og styre elektriske apperater som for eksempel store computer- og sikkerhedssystemer.  Udover evnen tilat kunne styre elektricitet har Electro også overmenneskelig styrke og hurtighed, ligesom at han besidder evnen til at kunne flyve.

Electro kan oplade sig selv og jo mere elektricitet han har opladet sig med, jo stærkere er han.

Film med Electro

Electro medvirker i biograffilmen “The Amazing Spiderman 2“, hvor han sammen med Rhino og New Goblin forsøger at gøre livet besværligt for Spiderman. I filmen spilles han af den amerikanske skuespiller Jamie Foxx.

Skriv en kommentar