Deadpool

Deadpool

Deadpool er en yderst snakkesalig, humoristisk og mental ustabil lejesoldat skabt af Rob Liefeld og Fabian Nicieza fra Marvel. Deadpool optrådte første gang tilbage i februar 1991, hvor han havde en mindre rolle i tegneseriehæftet “The New Mutants #94“.

Deadpools kendetegn er hans rød/sorte heldragt, et enormt våbenarsenal og hans evigt kvikke bemærkninger.

Historie

Den egentlige historie om Deadpools oprindelse er lidt uklar, da historien kun kendes fra Deadpool selv og grundet hans mentale ustabilitet er han ikke helt troværdig.

Wade Winston Wilson blev født i Canada, hvor han voksede op alene med sin alkoholiserede mor. Han kendte aldrig sin far, men levede med forestillingen om at hans far var en stor krigshelt.

Som ung var Wade Winston Wilson noget af en rod. Han brugte nemlig det meste af sin ungdom på at overfalde byens yngre børn og true dem med at give dem en tur i det lokale vaskeris vaskemaskiner, hvis ikke de gav ham deres lommepenge. Da han blev ældre begyndte han at arbejde som lejesoldat, hvor han løste forskellige småopgaver for en række forskellige kriminelle overhoveder. Hans arbejde som lejesoldat fik dog et pludseligt stop, da han fik konstateret den livstruende sygdom kræft. Med vished om at han måske skulle dø, tillod han at mutantforskingsprojektet Weapon X, måtte lave forsøg på hans krop.

Forsøgene resulterede i at Wade Winston Wilson blev helbredt fra sin kræftsygdom, ligesom at han kom i besiddelse af en overmenneskelig evne til at hele sår og sygdomme. Alt ved forsøget var dog ikke gået godt. Hele hans krop var nemlig blevet forbrændt ligesom at han var blevet ramt af hukommelsestab og generelt fremstod som psykisk ustabil. Forskerne på Weapon X mente derfor at forsøget var mislykkedes og Wade Winston Wilson var derfor ikke længere til gavn for dem og skulle derfor tilintetgøres. Hans nye evne til at hele sig selv gjorde dog at han overlevede og herefter kunne han undslippe Weapon X som sin nye identitet – Deadpool.

Efter identitetskiftet valgte Deadpool at genoptage sit job som lejesoldat, dog med den bonus at han ved hjælp fra sine nye kræfter kunne tage større, farligere og bedre betalte opgaver.

Skriv en kommentar