Clayface

Lerfjæs/Clayface

Lerfjæs er en ond superskurk kendt fra Batman. Lerfjæs er skabt af DC Comics og han optrådte første gang i tegneseriehæftet Detective Comics #40, som blev udgivet i Juni 1940.

Igennem tiden har der været flere forskellige udgaver af Lerfjæs, hvor Basil Karlo dog er den originale og den mest kendte.

Lerjæs hedder oprindeligt Clayface, men på dansk går han under navnet Lerfjæs.

Hans kendetegn er at hans kropsmasse er lavet af ler og at han derfor har evnen til at skifte form.

Historie

Basil Karlo var en B-films skuespiller, hvis største succes var da han spillede hovedrollen i gyserfilmen The Terror. Nogle år efter filmens premiere får Basil Karlo besked om at filmen skal genindspilles – dog uden ham i hovedrollen. Denne besked driver Basil Karlo til vanvid og han beslutter sig for at myrde alle filmens skuespillere en efter en, udklædt som filmens skurk – Lerfjæs.

Hans onde plan og lykkedes, men inden han når at dræbe den nye films hobederolleindehaver, stoppes han af Batman og Robin som sender ham i fængsel.

På vej til fængslet kører Basil Karlos chauffør dog ud over en klippeskrænt og alle forventer at Basil Karlo er død.

Han overelver dog og vender tilbage i en noget anden form. I mellemtiden har han nemlig på mystisk vis ændret i sit DNA, således at hans kropsmasse nu er ændret til ler, hvilket gør ham i stand til at skifte form.

Som Lerfjæs slår Basil Karlo sig nu ned som kriminel med et stort ønske om at få hævn over Batman og Robin.

Skriv en kommentar