Carnage

Splatter

Splatter er en superskurk fra Spiderman universet, skabt af  forfatteren David Michelinie og tegneren Mark Bagley fra Marvel. Splatter optrådte førte gang i tegneseriehæftet The Amazing Spider-Man #344, der blev udgivet i Marts 1991.

Splatter’s borgelige navn er Cletus Kasady og udover navnet Splatter, går han også under navnene Blodbad og Carnage.

Historie

Cletus Kasady havde en forfærdelig barndom, hvor han var skyld i sin bedstemors død og senere overværede sin far myrde hans mor.

Men en myrdet mor og en far i fængslet, havnede Cletus Kasady på et børnehjem. Her blev han et mobbeoffer for børnehjemmets andre beboere og personalet, indtil han en dag tog hævn ved at dræbe børnehjemmets forstander og brænde børnehjemmet af.

Herefter blev Cletus Kasady en regulær seriemorder, ved at myrde yderligere 11 mennesker, inden han blev fanget og sat i fængsel.

I fængslet blev han cellekammerat med Eddie Brock (Giften), og da Eddie Brock’s symbiot kom for at hente ham, delte symbioten sig og den anden halvdel smeltede sig sammen med Cletus Kasady.

Cletus Kasady blev nu til Splatter og han fortsatte hvor han slap, med at myrde mennesker.

Superkræfter og svagheder

Superkræfter

Efter at Cletus Kasady blev smeltet sammen med symbioten og blev til Splatter, opnåede han superkræfter. Han har blandt andet enorm stor fysisk styrke, samtidig med at han kan kæmpe i flere døgn i træk, uden at blive træt. Efter at være blevet overtaget af symbioten, har Splatter også fået evnen til fremstille forskellige diamanthårde projektiler (som for eksempel sværd og pikke) ud af sit eget blod.

Ligesom Spiderman og sin halvbror Giften, har Splatter overnaturlig hurtighed og reflekser samt evnen til kravle op ad alle overflader.

Svagheder

Cletus Kasady er ikke særlig intelligent, og selvom symbioten forbedrer hans intelligens, så er dette punkt stadig hans største svaghed.

Bonusinfo

Splatter blev i 2009 kåret til nr. 90 på IGN’s liste over historiens største Tegneserieskurke.

Skriv en kommentar