Bane

Bane

Bane er en enormt fysisk stærk og intelligent superskurk fra Batman Universet. Bane er skabt af DC Comics og optrådte for første gang i tegneseriehæftet Batman: Vengeance of Bane #1, der blev udgivet i januar måned 1993.

Bane’s historie

Bane tilbringer hele sin ungdom i et barskt sydamerikansk fængsel, og da der ikke er meget at lave i fængslet, får Bane al sin tid til at gå med styrketræning og at læse bøger. Bane opnår derved en enorm fysisk styrke og en høj intelligens.

Med den enorme styrke og den høje intelligens opnår Bane en højere og højere status i det sydamerikanske fængsel, for til sidst at blive betraget som fængslets konge. Det bliver dog for meget for fængslets vagter, der udvælger Bane som testperson for det mystiske stof Venom. Stoffet er tidligere blevet testet, men alle tidligere testpersoner døde under forsøget.

Bane er dog også meget tæt på at dø, men overlever alligevel med den effekt, at hans fysiske styrke er blevet mange gange fordoblet. Bane er dog nu tvunget til at skulle indtage Venom hver 12 time for ikke at risikere invaliderende og dødbringende bivirkninger.

Da Bane senere undslipper fra det sydamerikanske fængsel beslutter han sig for at vie sig liv til at opsøge og dræbe verdens forskellige narkohandlere og alle andre, der kan være indblandet i stoffet Venom.

Bane’s kamp mod Batman

I de mange år Bane sad i det sydamerikanske fængsel hørte han en masser historier om den mægtige Batman. Da Bane byder ud af fængslet, beslutter han sig derfor for at opsøge Batman og besejre ham, for tydeligt at vise sin nyvundne superstyrke.

Bane tager derfor til Gotham City for at bekæmpe Batman. Inden den direkte konfrontation med Batman, angriber Bane dog Arkham Asylum, hvilket medfører at superskurke som Jokeren, Tofjæs, Fugleskræmslet, Brændenelly, Den Gale Hattemager, Victor Zsaz og Film Freak undslipper.

Batman bruger herefter tre udmattende måneder på at få dem alle tilbage i fængslet. Da Batman herefter vender tilbage til Batgrotten for at hvile, står Bane og venter på ham. En total udmattet Batman taber kampen til Bane, og til sidst brækker Bane Batman’s ryg og efterlader Batman liggende i Batgrotten.

Bane bliver herved den første nogensinde til at have besejret Batman, og Bane kan herefter styre Gotham City’s kriminelle underverden uden nogen som helst form for indblanding fra Batman.

Batman’s afløser, den voldelige Azrael, får dog til opgave at stoppe Bane og med hjælp fra en videreudviklet udgave at Batman dragten lykkedes det for Azrael at få afbrudt Bane’s tilførsel at Venom. Dette medfører at Bane bliver svag og Azrael giver ham derfor en ordentlig omgang tæsk, der er tæt på at koste Bane livet.

Efter noget tid i fængsel heler Bane dog, og han overvinder også sin uafhængighed af Venom. Da Bane bryder ud af fængslet opsøger han igen Batmand – denne gang dog ikke for at bekæmpe ham, men for at kæmpe ved hans side i kampen imod Venom.

Da den mission lykkedes forlader Bane Gotham City, for at opsøge sin fader.

Bane’s søgning efter sin far

I sin søgning efter sin far vender Bane tilbage til Sydamerika. Her opsøger han en bekendt fra tiden i fængslet, der fortæller ham at fire forskellige mænd kan være hans far: en amerikansk læge, en engelsk lejesoldat, en schweizisk bankmand og revolutionær fra Santa Prisca.

Herefter drager Bane til Rom for at finde den schweiziske bankmand, hvor han møder Talia al Ghul, der præsenterer ham for sin far; superskurken Ra’s al Ghul. Ra’s al Ghul bliver så imponeret over Bane’s evner, at han tilbyder ham at blive sin arving. Bane takker ja til tilbuddet og sammen drager de mod Gotham City.

Her møder de dog Batman, der får sin hævn over Bane, ved både at besejre ham og Ra’s al Ghul.

Senere opstår der voldsomt splid mellem Bane og Ra’s al Ghul, hvilket fører til at Bane ender med at rejse verden rundt for at ødelægge Ra’s al Ghul’s forskellige Lazarus Pits.

Efter at have undersøgt de forskellige muligheder grundt kommer Bane frem til den konklusion at han og Batman har den samme biologiske far – Dr. Thomas Wayne. Han informere herefter Batman om sin konklusion, der indvilliger i at få lavet en DNA test. Imens de venter på resultatet kæmper Bane og Batman endnu engang side om side i kampen imod kriminalitet.

Da resultatet kommer frem, viser det dog sig at Bane’s far ikke er Dr. Thomas Wayne. Bane forlader herefter endnu engang Gotham for at lede videre efter sin biologiske far.

Endelig finder Bane dog sin biologiske far – den skruppelløse King Snake. Da Bane finder ham, viser det dog sig at han er igang med at udlæse et magtfuldt våben, der skal tilintetgøre verden.

Bane får med Batmans hjælp dog stoppet King Snake. Bane når dog at blive dødeligt såret, da han redder Batman fra at blive skudt af King Snake.

Heldigivs når Batman tidsnok at få Bane badet i Ra’s al Ghul Lazarus Pits, hvilket renser Bane og giver Bane en ny chance for at få et nyt liv.

Bane’s evner og superkræfter

På grund af stoffet Venom har Bane overmeneskelige kræfter, der gør at specielt hans fysiske styrke, hurtighed og udholdenhed er på unaturligt højt niveau.

Overmenneskelig styrke

Bane’s helt store force er hans fysiske styrke. Alt efter hvor meget Venom han indtager kan han løfte imellem to og tre tons.

Ekstrem hurtighed

På grund af stoffet Venom besidder Bane også en ekstrem hurtighed, der går at hans bevægelser, reflekser og reaktioner foregår i et umenneskeligt tempo.

Udholdenhed

En anden effekt som Venom har på Bane, er at hans udholdenhed er blevet øget voldsomt. Bane kan derfor holde til store mænger slag, skud og fald fra store højder.

Heling

En sidste ting som Bane har fået igennem stoffet Venom, er evnen til lynhurtigt at hele sig selv, fra skader som forgiftning, infektion og sygdom.

Intelligens

På grund af de mange år i de sydamerikanse fængsle, hvor Bane tilbragte det meste af sin tid med at læse bøger har Bane opnået en stor intelligens. Bane ved derfor blandt andet en masse om emner som videnskab, historie og medicin samtidig med at han snakker flydende spansk, tysk, fransk, russisk, engelsk, latinsk og en række andre sprog.

Bane har derudover også en fantastisk hukommelse, der gør ham i stand til at huske selv de mindste detaljer.

Film, tegnefilm og videospil

Bane har igennem tiden optrådt i en række forskellige film, tegnefilm og computerspil.

Film

Tegnefilm

Videospil

Skriv en kommentar